Bladcompost maken

 

Ook kunt u zelf compost maken van de bladeren in uw tuin. U gaat dan als volgt te werk:

  1. Verzamel alle bladeren met een hark of bladzuiger, bij voorkeur in de ochtend. Dan zijn ze nog wat vochtig van de ochtenddauw. Gebruikt u een bladzuiger? Dan worden de bladeren sneller versnipperd, wat het verteringsproces versnelt.
  2. Doe de bladeren in een plastic (vuilnis)zak. Eventueel kunt u dit aanvullen met wat kalk, wat beter is voor de vertering. Als de bladeren nog droog zijn kunt u ze kort doorsproeien, zodat ze vochtig worden. Ook dit versnelt namelijk het proces en daarnaast kunt u meer blad kwijt in de zak.
  3. Maak de zak dicht en druk de bladeren zo dicht mogelijk aan met uw knieën. Hierdoor komt er lucht naar boven, die zoveel mogelijk uit de zak moet. Zo krijgt u de meeste bladeren in de zak.
  4. Maak de zak dicht en prik er enkele gaatjes in. Zo kan er nog enige zuurstof bij de bladeren komen, die nodig is voor het verteringsproces. Leg de zak vervolgens op een plek waar hij niet in de weg ligt.
  5. Gaat alles goed? Dan heeft u volgend voorjaar al prachtige bladcompost, die u prima kunt gebruiken als zaai- of stekgrond.

 

Afbeeldingsresultaat voor blad in de tuin

Tuinwerkzaamheden

Gazon onderhoud
Snoeien bomen en struiken
Onderhoud borders
Tuinrenovaties
Onderhoud bedrijfstuinen

Werkgebied

Lage Zwaluwe
Breda
Dordrecht
Oosterhout
Roosendaal
Bergen op Zoom
Etten-Leur

Contactgegevens

Rudi Koetsenruyter
Nieuwlandsedijk 115
4926 AP Lage Zwaluwe

mobile: 0613622022
email: rudi@koetsenruytertuinen.nl

KvK nr: 71733698