Voorjaartuin onderhoudsbeurt.

Als in maart de eerste zonnestralen de aarde opwarmen komt alles weer tot leven. Narcissen gaan bloeien, crocussen laten hun mooie kleuren zien. Vogels komen terug uit warme oorden en maken zich op voor het broedseizoen.. kortom het is voorjaar. En tijd voor de tuin.

Wat moet er zoals gebeuren tijdens het voorjaartuinonderhoud?

Opruimen van het afgevallen blad. Dode stengels van vaste planten moeten worden afgeknipt. De hortensia en lavendel en de overige heesters en bomen moeten nu worden gesnoeid. Pas wel op dat je nu niet de bloemtakken weg knipt waar je in de zomermaanden je bloemen op verwacht. Snoei deze heesters na de bloei. Rozen snoeien we nu helemaal terug hooguit laten we 3-5 stevige takken staan die we terug nemen tot plm 10-15 cm hoogte. Wordt het je te ingewikkeld? Ik kom graag langs om je tuin weer klaar te maken voor een heel nieuw groeiseizoen.

Klik hier voor een offerte voor voorjaarstuinonderhoud

Wat doe ik met het gazon tijdens de voorjaarstuinonderhoud?

Het gazon heeft vaak een grauwe kleur net na de winter. Soms hebben mos en vilt de overhand gekregen. Dan is het verstandig om te gaan verticuteren. Doe dit alleen als het gras al echt begint te groeien. Doe je dit te vroeg dan kan de schade aan het gazon nog groter worden.

Bemesten van de tuin.

Elke tuin is anders , met andere planten, andere grondsoort enz. Bemest met een organische bemesting dit is beter voor het bodemleven en ook komt het langzaam vrij en spoelt het minder snel uit. Vooral het gazon heeft extra bemesting nodig na de koude winter. Ik kan een monster opsturen naar het laboratorium en hiervan een bemestingsadvies voor de eerste 3 jaar laten maken. Hierdoor strooi je altijd de juiste bemesting op de juiste tijd.

Tuin veranderen planten of verplanten.

Het voorjaar is de tijd om ook te planten of te verplanten. Zorg wel dat je vroeg begint. Oude bomen en struiken verplanten is altijd risicovol. Maar als je in het najaar al de bomen en heesters los steekt dan wordt het verplanten in het voorjaar iets minder moeilijk. Vaste planten kunnen we scheuren, we gooien de oude delen weg en planten de jonge planten opnieuw uit. Met het nieuwe tuinseizoen voor de deur is het dit jaar misschien eens tijd om een tuinprofessional te vragen. Ik kan je adviseren bij het herschikken van de border of andere zaken in de tuin die om aandacht vragen. Het behoed je voor het kiezen van de verkeerde plantensoorten, het overmatig bemesten of het verkeerd snoeien van de bomen of heesters

Klik hier voor een offerte voor voorjaarstuinonderhoud

Tuinwerkzaamheden

Gazon onderhoud
Snoeien bomen en struiken
Onderhoud borders
Tuinrenovaties
Onderhoud bedrijfstuinen

Werkgebied

Lage Zwaluwe
Breda
Dordrecht
Oosterhout
Roosendaal
Bergen op Zoom
Etten-Leur

Contactgegevens

Rudi Koetsenruyter
Nieuwlandsedijk 115
4926 AP Lage Zwaluwe

mobile: 0613622022
email: rudi@koetsenruytertuinen.nl

KvK nr: 71733698