Snoeien van de hagen.

Een taxushaag, beukenhaag of snelgroeiende coniferenhaag snoei je voor 21 juni. Als je de hagen rond half september nog een keer knipt heb je het hele jaar door een mooie strakke haag. Pas op voor felle zon. Het kan zijn dat de haag verbrandt bij het knippen in de felle zon. Stel het dan uit of doe het op een avond. Een laurier haag knip je ook in juni of juli. Als je ieder jaar de laurier flink terug neemt hou je een mooi vertakte haag over.

Vaste planten borders

De vaste planten die over andere planten heen groeien, kun je terug snoeien. Vasteplanten die bloeien voor 21 juni als Geranium, Nepeta en Vrouwenmantel knip je helemaal terug. De plant loopt opnieuw uit en zal nog een keer bloeien. Bind hoge vaste planten op. Dit voorkomt dat ze over andere planten heen vallen en het ziet er een stuk netter uit.

Rozen

Het snoeien van rozen in de zomermaanden is belangrijk. Knip de bloem na de bloei 2 tot 3 blaadjes onder de vertakking van de bloem af. Dit bevordert een tweede bloei. Bij droogte is het verstandig om de rozen van extra water te voorzien. Dit bevordert de bloei.

Gazon

Maai het gazon 1-2x keer per week. In droge periodes niet te kort maaien. Dit voorkomt dat de grasmat geel wordt en helemaal verdord. Bemesten doen we rond 21 juni met een organische stikstof bemesting. Doe dit bij regenachtig weer. Dat voorkomt eventuele verbranding. Bij erg droog weer is het verstandig om het gazon te besproeien. Doe dit als het donker is, dan verdampt er minder.

Vijver

Verwijder eventuele kroos uit de vijver. In de zomermaanden groeit eendenkroos explosief en kan overige planten over woekeren. In een natuurlijke vijver kan een graskarper zorgen voor een vermindering van de groei van eendenkroos. Warm weer stimuleert de algengroei. Teveel algengroei en dan vooral draadalg is niet bevorderlijk. Niet alleen verstikt het andere planten. Maar overdag produceren algen zuurstof, maar s, nachts nemen de algen zuurstof op zodat dit niet ten goede komt aan de overige belangrijke organismen. De algen kun je het best verwijderen met een stok of een plastic bladhark. Dit voorkomt dat je eventueel door de folie heen prikt.

Tuinwerkzaamheden

Gazon onderhoud
Snoeien bomen en struiken
Onderhoud borders
Tuinrenovaties
Onderhoud bedrijfstuinen

Werkgebied

Lage Zwaluwe
Breda
Dordrecht
Oosterhout
Roosendaal
Bergen op Zoom
Etten-Leur

Contactgegevens

Rudi Koetsenruyter
Nieuwlandsedijk 115
4926 AP Lage Zwaluwe

mobile: 0613622022
email: rudi@koetsenruytertuinen.nl

KvK nr: 71733698